De nu veţi fi ca pruncii…

Lăsaţi copiii..

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Bariera Rahovei, din Protoieria Sector 5 Capitală, s-a desfăşurat o serie de evenimente menite să ţină aprisă în sufletele copiilor dragostea de Dumnezeu şi de frumos şi totodată să descopere în sufletele părinţilor şi ale bunicilor aplicabilitatea cuvintelor mesianice „…de nu veţi fi ca pruncii, nu veţi intra în Împărăţia lui Dumnezeu”.

Prima etapă s-a derulat pe data de 1 iunie, în prezenţa copiilor şi a părinţilor, care au mulţumit lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi al copilăriei în cadrul slujbei de Te Deum, participând apoi la activităţi recreativ-educative, – desene pe asfalt, concursuri sportive şi de creaţie – organizate în curtea lăcaşului de cult. A doua etapă a avut loc duminică, 3 iunie, când în urma unei ore de cateheză, toţi copiii au primit pachete cu dulciuri.

Pe lângă acestea, cu sprijinul Consiliului Parohial, 20 de copii din familii defavorizate au primit daruri potrivit nevoilor lor.

Ultima etapă, din data de 10 iunie, a culminat cu specacolul susţinut de domnul învăţător Leon Magdan, care i-a încântat pe copiii de toate vârstele, prin teatru de umbre şi punerea în scenă a unor poveşti cu iz religios, în care protagonişti au fost aleşi din rândul micului public.

2019-04-09T17:32:27+00:00