Despre noi 2019-02-20T13:45:06+00:00

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva”

Bariera Rahovei

Contacteaza-ne

SCURT ISTORIC

Parohia a fost înfiinţată în anul 1948. La început, liturghia s-a săvârşit într-o baracă, pentru ca mai apoi să se amenajeze o capelă într-o casă particulară situată pe locul unde este astăzi biserica. Era o construcţie de paiantă, deasupra unei pivniţe.

Cu mici modificări, în acest lăcaş s-au oficiat slujbele religioase până în anul 1967. Întrucât această clădire nu se mai putea repara decât prin înlocuirea pereţilor deterioraţi, administraţia parohială, folosind destinderea atmosferei social-politice din ţară, a hotărât construirea unei biserici noi.

Iniţiativa edificării acesteia a aparţinut preoţilor Ioan Gh. Folescu şi Leonida Popescu, care au reuşit să termine lucrarea în zilele vrednicului de pomenire Patriarhul Justinian, la 20 septembrie 1967. Apoi, în anul 1968 a fost construit pridvorul care completează cadrul arhitectural al lăcaşului de cult.

Lucrările au fost conduse de meşterul pensionar Ghiţă Haşcu. Enoriaşii, cu smerenie, au executat întreaga manoperă. Tâmpla a fost lucrată în lemn de stejar. Stranele din lemn s-au lucrat la Grumăzeşti, judeţul Neamţ, de meşterul Gheorghe, iar pictura a fost realizată ulterior de către Gheorghe Busuioc. Târnosirea s-a făcut pe data de 15 octombrie 1978 de către Episcopul-Vicar Roman Ialomiţeanul.

Pictura bisericii a fost restaurată în anul 2007 de către pictorul Tănase Valentin, prin grija preoţilor slujitori Modrogan Gheorghe şi Dorobanţu Ion. De asemenea, a fost schimbată Sf. Cruce din Sfântul Altar cu o alta nouă, lucrată la Atelierele Institutului Biblic.

0
Healthy Patients
0
Specialized Doctors
0
Unique Departments
0
National Awards

Trimite Gândul Tău

PRENUME *
NUME *
EMAIL *
TELEFON

SUBIECT

CUM TE PUTEM AJUTA?