“Pe bolnavi mâinile veţi pune şi bine le va fi!”

“Pe bolnavi mâinile veţi pune şi bine le va fi!”

Potrivit textului scripturistic din Epistola Sfântului Apostol Iacob, (Iac. 5, 14), Taina Maslu era – încă de la începutul creştinismului – o Taină practicată în Sfânta Biserică, o Taină în care “rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (v. 15).
“Iisus Hristos – Care – ieri şi azi şi în veci este acelaşi” (Evr. 13, 8), ale Cărui cuvinte “nu vor trece”, lasă în lume practica Stintelor Taine, garantând continua Sa prezenţă în mijlocul Bisericii: “şi iată Eu sunt cu voi până la sfârşitul veacului” (Mt. 28, 20).
Întru bucurie duhovnicească și credinţă nefăţarnică, un număr însemnat de credincioşi au luat parte în ziua de luni, 02.07.2018 la Sfântul Maslu de obşte, organizat la biserica parohiei cu hramul „Sfânta Cuvioasă Parascheva” – Bariera Rahovei, din Capitală.
Taina Sfântului Maslu a fost săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi, din Cercul pastoral nr 8, al Protopopiatului Sector 5 Capitală, pentru toţi credincioşii şi din parohie, şi din împrejurimi.
Pentru că la acea dată, Sfânta Biserică a sărbătorit pe Sfântul Ştefan cel Mare, după oficierea Sfântului Maslu, Grupul Psaltic Evloghia a susţinut în faţa credincioşilor, un concert de cântări închinate sfântului prăznuit.

A consemnat, preot Marius Cherciu.

2019-04-09T17:32:17+00:00