Procesiune cu Moaştele Sfinților Luca, Arhiepiscopul Crimeei, Sava Atonitul şi cu Veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva

Procesiune cu Moaştele Sfinților Luca, Arhiepiscopul Crimeei, Sava Atonitul şi cu Veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva

Evenimentul a debutat în faţa sfântului lăcaş cu primirea raclei cu Sfinte Moaşte ale Sfântului Ierarh Luca Arhiepiscopul Crimeei, de către credincioşii însoţiţi de un sobor de preoţi. Aceştia din urmă, purtând totodată şi racla cu Sfântul Veşmânt al Sfintei Cuvioase Parascheva şi cu un fragment din Sfintele Moaşte ale Sfântului Sava Atonitul, în bătăi de clopot şi în sunet de toacă, cu stindarde în mâini şi cu veşminte sfinte, au pornit în procesiune pe drumul prestabilit, fiind escortaţi de un echipaj de la Poliţia Rutieră. Procesiunea s-a desfăşurat pe următorul traseu: Șos. București-Măgurele → Str. Venus → Str. Hercule → Șos. Alexandriei → Șos. București-Măgurele. Membrii Grupului Psaltic “Evloghia” au dat tonul cântărilor bisericeşti intonate pe parcursul procesiunii, introducându-i pe credincioşi într-o atmosferă duhovnicească.
Revenind în faţa sfântului lăcaş, Sfintele Odoare au fost aşezate într-un baldachin special amenajat, unde a fost sâvârşită Slujba de Mulţumire. În continuare, credincioşii s-au bucurat de întreg buchetul liturgic dedicat acestui eveniment.
Racla cu Sfintele Moaşte ale Sfântului Ierarh Luca, Arhiepiscopul Crimeei au rămas pentru închinare până duminică, 14 Octombrie, ora 18, când a fost înapoiată Institutului Naţional de Endocrinologie C. I. Parhon.

2019-04-09T17:32:11+00:00